Рада Стан и Феите от Икуашендуна на Фестивала на Безвремието

24-26 юли 2015

Село Ездимирци, Трънско

Рада Стан и Феите от Икуашендуна на Фестивала на Безвремието

ФЕИТЕ ОТ ИКУАШЕНДУНА / Рада Стан
културни посланници и Пазители на Майката Природа

Феите от Икуашендуна са група вълшебни същества, събрани в Рада Стан, за да разпръскват посланието на Мамосите от Сиера Невада и Амазония и да разказват историята за спасяването на Майката Природа. Те често канят талантливи събратя и устройват интерактивни музикални събития с мантри, народни приказки, песни и хорца. Възприемат изкуството комплексно, живеят го и го споделят като практика, магическа реалност и връзка с Духа.

Като културни посланици на движението Икуашендуна, зародило се от южноамериканските коренни племена, прерастнало в световно обединение на Пазителите на Майката Земя, те идват за да ни запознаят със Световния Пакт на Осъзнатостта или Проект Икуашендуна: действията за Правата на Природата, Университета за Наследствена Мъдрост, Революцията на лъжицата и всички световни инициативи. Пробуждането и осъзнаването на истинската ни позиция и силата на обединението, ни води до адекватни действия за благополучието на всички живи същества, обекти и елементи. Практикуването на древни духовни методи за себереализация е най-доброто, което можем да споделим с другите докато сме на тази земя. Заставайки на Пътят към Безусловната любов и Вярата, които случват чудесата в живота ни.

Феите от Икуашендуна/Рада Стан на Свободен Фестивал на Безвремието

Петък , 24 юли, ден на откриването
Залез - Healing chant circle – изпращане на слънцето, ом хилинг, киртан-вечеринка с различни мантри и народни песни и представяне на Движението Икуашендуна / Световен Пакт за Осъзнатост и Правата на Природа/


Събота, 25 юли, ден на Безвремието
Сутрин
Слънчев поздрав с инбаунд йога практика в Рада Стан
Закуска на тревата с феите
Ошо кундалини танцова медитация
Следобед
love healing circle медитация – музикални практики с мантри, обертоново пеене и киртан
Ролева театрална игра /оида арт терапия/ - Истината за Любовта
Съветите на вълшебните Таро карти
Залез - Изпращане на Слънцето и ритуал на Безвремието, медитация за Майката Земя, обща молитва и свещен лечебен кръг /healing sacred circle/
Вечер
Посланието Икуашендуна - танци, песни и музика от Пазителите на Природата, посветена на Майката Земя
Йога нидра и вълшебни сънища под звездите


Неделя, 26юли, ден на побратимяването
Утринно
Слънчев поздрав и йога за раздвижване
Церемония за Майката Земя и пречистване на съзнанието, Икуашендуна – Обединение на Пазителите на Майката Природа
Оида Арт терапия - спонтанно рисуване, мандали и символи
Следобедно
Медитации за Майката Земя – музикални практики и ченълинг
Женски кръг на споделянето – на кафе с Таро карти, Феи и сладкиши

Малко повече за звуковите и танцови пътешествия в Рада Стан
Киртанът е групова музикална практика, чрез която правим директна връзка между душата и свръхдушата-представител на Твореца във всеки от нас Възпяването на Свещенни Имена и Текстове отваря канала на Сърцето и Душата ни се наслаждава на общуване с Духовния Свят. Вярата ни се усилва и емоциите на радост и безусловна любов ни заливат. Когато се практикува в природата, киртанът е Добросторец. Всяко живо същество получава благословията, защото методът е универсален и божествен и се предава чрез уникалната лечебна вибрация на всеки един от участващите в киртана. Природата, както всяка Богиня, откликва на възпяването и се вкючва чрез своите представители – птици, насекоми, животинки, цветя.... Връзката ни с Майката Земя чрез визуализации и звук е най-прекрасното изживяване в практиката. Независимо от тембъра, силата и динамиката на един глас, той може да се превърне в инструмент, ако има техниката и възможността за практикуване. След време, тя разкрива нови и нови измерения в звуковото пътешествие, което е безкрайно и вълшебно като самата Вселена

Състоянието, в което психолозите наричат „изменено състояние на съзнанието“ може да се постигне ефективно и директно със звуковите практики на тувинските шамани – гърленото, обертоново пеене. Издаването на този втори звук, наречен обертон, свързва и настройва трептенето на едни и същи звукови вълни, които ни хармонизират с всичко съществуващо – видимо и невидимо. Техниката е проста, основана на природни закони, обединяваща силата на участниците в една цел. В резултат на което съзнанието се извисява и пречиства.

Ежедневното прилагане на практиката води до по-висши нива на осъзнаване и усвояване на нови техники на звукоизвличане, което се отразява върху цялостната личност и поведение. Звукова медитация и лечебен звук съществуват във всички стари култури и са препоръчани от древните ведически текстове като най-ефективни за днешната епоха. Мантрата сама по себе си е код за съзнанието, ключ към най-свещенното пространство в сърцето ни, а звукът на обертона е прекия път в материята за свързване в общото звуково поле. Гласът дава израз на емоциите по най-естествен начин – като ги изпеем и предложим Духа, на Неговата Милост и Любов, в която съмненията отпадат, а страховете се топят.

Важни подробности
1 Възможни са промени в програмата на място, в зависимост от интереса и обстоятелствата
2 Всички практики са на дарения
3 Дарения събираме за турне на групата до Южна Америка, където сме поканени да участваме във фестивали и събития, организирани от Пазителите на Природата/WCP/, както и за организация на малки арт-инфо събития в България по темата - Права на Майката Природа и разгръщане на Проект Икуашендуна.

За контакти:
0877772638 - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Събитието във Фейсбук


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02