ДУХ И СИЛА ЗА БЪЛГАРИЯ - Фестивал на личната сила и Българския Дух

22 септември 2015,12:00-17:00

Есенс център, ул. "6-ти септември" 37, София
 
Фестивалът е част от движението „Лечение за България“. Вече създадохме традиция на всеки три месеца да провеждаме голям празник за лечение на България. Сега идеята е да намерим пресечната точка между лична сила и българска сила. Ние следваме различни вярвания и практики, но го правим по уникален български начин, който е част от личната ни сила. Ако можем да осъзнаем тази енергия, идваща от самите ни корени, тогава можем да я впрегнем, за да работи за личното ни просветление и за благото на народа ни. Това е целта на нас, осемте водещи, които ще застанем пред вас. С ваша помощ тази цел може да стане реалност!
Място на събитието: Есенс център, ул. „6-ти септември“ 37 в центъра на София.
 
Вход 20 лв.
 
Регистрацията ще започне в 11.30 ч.!

П Р О Г Р А М А
„ДУХ И СИЛА ЗА БЪЛГАРИЯ – ФЕСТИВАЛ НА ЛИЧНАТА СИЛА И БЪЛГАРСКИЯ ДУХ“
22-ри септември, вторник, 12.00-17.00 ч.

12.00-12.30 ч. Петър Няголов
Петър е автор и водещ на различни курсове, сред тях „Разширение“, „Разкрий Свещения си договор и го живей“, „Партньорство“,„Себеотдаване“, „Обичай себе си“, както и на практиките „Свързване с Три полета – на здравето, изобилието и любовта“, „Разкриване на моделите, пречещи на изобилието, и как да ги преодолеем“, „Освещаване на връзката“ и др. Майстор е на контакта с Акашовите записи. Организира и води свещени пътувания по места на силата, а също и духовни ритрийти. От много години провежда индивидуални и групови енергийни сеанси за лечение и балансиране на всички тела. Интересува се от дълбоковкоренените ограничаващи и разболяващи нагласи, и как те могат да бъдат трансформирани. Съ-автор и организатор е на движението „Лечение за България“. Петър е автор на книгата „Аз обичам себе си – върховната тантра“.
Неговата тема и практика е „Свързване с Българския Дух. Активиране на Българската сила в участниците. Послание от Ангела-хранител на България“.

12.30-13.00 ч. Атина Санториниу
Атина е известен духовен учител, който от двайсет години живее и преподава у нас. Надарена е с виждане за фините светове и енергии, което използва за благото на всички. Създател е на Център за духовно образование „Гайа“ и на известния курс-посвещение в четири нива „Как да отваряме и разчитаме Акашовите записи“, както и на други курсове. Провежда сеанси с Енергията на Нулевата точка по метода Енергийна матрица. Владее на майсторско ниво метода за емоционално балансиране „Цветните извлеци на д-р Бах“. Организира пътувания за големи групи от хора по свещени места в света. Автор е на изключително популярната книга „Послания от Архангелите“. Атина твърди, че българите са един от най-духовните народи в света и именно затова е избрала да живее и преподава у нас.
Нейната тема: „Духовният портал България“
Практика: "Свързване с Етерния град на Светлината над България."

13.00-13.30 ч. Ваня Стойчева
Ваня е майстор на контакта с Акашовите записи, основател на движението „Възраждане в Светлината“, автор и преводач на книги, лектор, водещ на серия практики по Възнасяне и приемане на Светлинните еволюционни кодове на Новото време.
Нейната тема и практика: Българският Ренесанс - аристократична България.
Ваня Стойчева: "Докато много са дошли тук, за да запазят безценната българска традиция, превръщайки се в нейни стълбове, то моята задача е да внеса именно такива енергии, каквито са дефицитни по тези места. Една от тези енергии е вибрацията на Ренесанса, с пищните дворове, фините обноски, куртоазията, рицарството, етикета. Ренесансовите дворове всъщност са взели тази енергия и церемониал чрез канализиране на онова, което се случва във високите измерения. Защото там също има тронни зали, кръгли маси, ръкополагане, изящни танци и много, много изобилие. Моята задача е да внеса тук най-безценните и фини енергии на изобилие, куртоазия, лекота, творчество. Такива енергии всъщност е имало по тези места, но това е било много, много отдавна - по времето на Лемурия и Атлантида. Така че сега ги възстановяваме, а и надграждаме. Нека създадем един нов Ренесанс, с небивал разцвет на всички фини творчески енергии. И така Е."

13.30-14.00 ч. Почивка

14.00-14.30 ч. Екатерина Стоянова
Екатерина е ръководител на Български Рейки център, който неотдавна навърши 15 години. Тя е извор на лечебни енергии, техники и медитации, владее и преподава всички видове Рейки. В предишни събития Катя е водила есейски изцелителни практики, тибетската лечебна медитация „Буда медицина“, групови енергийни сеанси. В течение на години Български Рейки център кани учители и лечители от чужбина, и е посредник между чуждестранни езотерични традиции и българската духовна среда. Напоследък Катя работи с уникални енергии, произхождащи от Българската земя, които имат изключително широк обхват на действие и могат да бъдат използвани във всички области на живота.
Катя ще ни въведе в исихастка практика с Иисусовата молитва (безмълвната молитва). Исихазмът е езотерично течение в християнството, чиито практики са били разпространени по нашите земи. Св. Йоан Рилски е бил исихаст. Целта е сливане с Бога.

14.30-15.00 ч. Еньо Миланов
Може би най-известният народен лечител у нас в момента. Наричат го и Симеоновският билкар. Дядо му и особено баба му са били известни знахари. Учил е за летец в Съветския съюз, бил е военен, работил е в БГА "Балкан" като радист на „Ил 18“ и е летял до Европа, Африка, Канада, Америка, Азия. Дори в Америка знаят за него и му поръчват лек по телефона.
Една тежка алергия го подтиква да се лекува с билки и така започва неговия път в природолечителството. През 1879 г. става билкар. Завършва Факултета по народна медицина, открит по Живково време, изучавал е китайска медицина при Готуранов. Днес предава знанията на сина и дъщеря си, за да не се изгубят тайните на българското билколечение. Сам бере билките в най-подходящия момент от годината и от най-“хубавите“ места. Еньо казва, че има билки за всичко, вкл. за изобилие и любов.
Марияна Миланова, съпругата на Еньо Миланов. Самата тя е лечителка, събира и приготвя билкова смеси, практикува радиестезия, завършила е Лондонски колеж по хомеопатия в България, специалистка е по системата на Цветните извлеци на д-р Бах. Лечителството явно е в кръвта й - бабата на Марияна я е учила как да масажира при главоболие и настинки. Има успехи в лечението на зависимост от алкохол и тютюнопушене.
Тяхната тема е: „Силата на българската земя: българските билки имат три пъти повече активни вещества от други“.

15.00-15.30 ч. Нешка Робева
Нешка Робева е едно от най-популярните и обичани български имена. Старши треньор на Националния ни отбор по художествена гимнастика в продължение на близо 25 години. Под нейно ръководство българските момичета спечелват седем абсолютни световни и седем европейски титли в индивидуалната надпревара и шест в ансамбловата, три световни купи, два сребърни олимпийски медала. Общо това са 294 медала, 7 абсолютни световни, 10 европейски титли и две вице-олимпийски титли. За изключителни постижения в работата си Нешка е носител на почти всички държавни отличия, както и на грамота за принос към световния женски олимпийски спорт. Българите я признаха по свой начин с израза „Нешка няма грешка“, който се превърна в нарицателно. И днес тя продължава да работи за България и българския дух като режисьор, сценарист, хореограф и продуцент на музикално танцови спектакли, в които силно изразени са елементите на българския и балканския фолклор. Създадената от нея преди 15 години трупа „Нешанъл арт“ има над 400 участия в страната и чужбина — в Бродуей, Сингапур, Гърция, Турция, Белгия, Израел, Италия и Македония. Няма да е пресилено да кажем, че Нешка Робева е една от най-ярките прояви в наше време на българската сила и българската творческа енергия. Нейната тема е „Лицата на българския гений“.

15.30-15.45 ч. Почивка

15.45-16.15 ч. Ясен Николов
Ясен е ренесансова личност, съчетала в себе си многобройни дейности и области: майстор е на метода Лечение с прана, който практикува и преподава, последовател е на Бхакти йога, международно известен учител по саморазвитие, който е водил и води занятия и практики в Англия, Шотландия, Русия, Франция, Германия, Австрия, Италия, Унгария, Хърватска, Гърция, Турция; предаванията му се слушат в над 100 страни всеки месец; застъпник е на лидерската култура в България; организатор е на благотворителна дейност, визионер, автор и съ-автор на събития, посветени на благото на България. Той е създател на поредицата от събития „Мисия България“ и съ-автор на движението „Лечение за България“. Ясен е представител на едно ново поколение, надарено с универсалност и глобално мислене. Той вплита по уникален начин древните духовни традиции и съвременните тенденции на духовната психология в работата за България.
Неговата тема и практика: „Рицарството, благородството и просветлението на България“.

16.15-16.45 ч. Теодосий Спасов
Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Той беше първият, който започна да свири джаз на кавал, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всички негови авторски пиеси. Теодосий Спасов разработва свой собствен, уникален стил на свирене. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика. В последните години композира филмова и театрална музика и творби за симфоничен оркестър и кавал. Има издадени над 30 компактдиска със солови изпълнения и с различни музикални състави. Свири с фолклорни, джазови и класически оркестри и състави, с именити български и чужди музиканти. През 1995 г. списание “Нюзуик” го нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа.
Носител е на много отличия и награди. През 2011 г. получава най-високото отличие на Министерството на културата “Златен век”. Наградата е за големия му принос в развитието и популяризирането на българската култура и традиционен фолклор. Един човек, който твори българска култура и отъпква нови пътища в българската музика.
Той ще закрие фестивала с кратък концерт.

Благодарим предварително на маестрото!

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02