Слово и Звук. Резонансни пространства

10 май 2015, 19.00-21.00

yogamandala

На тази среща искаме да се занимаем с темата резонансни пространства. На няколко пъти вече бе споменато колко е важно озвучаването на нашето вътрешно резонаторно тяло за постигането на един естествен, автентичен глас. Последният не е нито лош, нито добър, той просто Е нашият истински глас. Силата и богатството на звука не се постигат с изхвърляне на вниманието и енергията ни (съответно звука) навън и съвсем не с натиск върху гласните струни, а чрез отваряне към завихрянето на звука вътре в нас и развитието на усещането за вътрешна акустика. Затова този път ще посветим срещата само на упражнения, които засилват възприятието ни за резонанс в тялото, както и на свободни експерименти в тази насока. Искаме да се научим да чуваме още по-ясно къде и как отеква звукът в нас и какво точно прави. Ще въведа един нов, разширен вариант на тониране на чакрите както и други практики, които спомагат за разширяването и обогатяването на нашия "вътрешен звук", а съответно и на усещането за комфорт при престоя в нашите вътрешни "помещения". С други думи усещането за комфорт, когато просто се отпуснем и сме вътре в себе си.

Всеки глас е добре дошъл!

Моля, запишете се предварително! За едно от упражненията ще ви е нужна превръзка за очите. Някакъв малък, непрозрачен шал ще свърши прекрасна работа.

______________________

Обща информация:

В групата "Слово и Звук" заниманията се фокусират върху двата творчески аспекта на Божественото: Звука като изява на женското начало и неговата аморфна животворяща сила и Словото като изява на мъжкото, формиращо, структуриращо начало.

Човешкият глас и човешката реч като дарени ни от Бога съвършени инструменти съдържат в себе си възможността за синтез между двете, а това от своя страна разкрива необятни възможности за себеизразяване и свободно творчество, или по друг начин казано: живо-творчество.

Пятото Слово е животворящото Слово, това, което наистина обединява двата Божествени принципа и ни свързва като хора с нашия Първоизточник и дълбока същност на съ-творци и живо-творци. Тази природа целим да събудим и развием, както и да усетим в ежедневието си чрез заниманията със Слово и Звук.

От участниците НЕ се очаква никаква музикална или лингвистична подготовка. Поканен е всеки, който се чувства привлечен от идеята да разкрие и изживее своята творческа и лечителска сила, да трансформира своята лична реалност, да преодолее физически или емоционални проблеми и блокажи, или просто да успокои ума си и да се повесели...

… или просто всеки, заинтригуван от заглавието, дори да не знае защо. Звукът и изживяването с него ще разкрие отговорите.
--------------------------------------------

Водещата събитията, Евелина, е лингвист и археолог, изследовател в областта на древните езици и писмености, както и страстен почитател на музиката от най-ранна детска възраст. След преминаване на частна подготовка по класическо пеене, тя е приета в Бостънската консерватория със специалност Музикален театър през 2001 година. Животът и съдбата я отвеждат в друга посока, към Германия, където паралелно с обучението й като лингвист и археолог школуваното пеене спонтанно се превръща в интуитивно и терапевтично пеене. След прекараните години в събиране на опитности и многоезична литература по темата, Евелина се подлага на подготовка като гласов терапевт в Берлин през 2014 година, след което дава начало на груповите занимания по „Слово и Звук”. В тези срещи тя се стреми да предаде, задълбочи и доразвие натрупаните си знания и опитности в областта на свещените звуци и свещената функция на човешката реч.
___________________

Място: Център за цялостна трансформация Мандала, бул. "Княгиня Мария-Луиза" 58

Цена за участие: 15 лева

За нови участници: на дарение

Информация и записване: 0885581768, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Евелина

Свържете се с нашата група във фейсбук:
https://www.facebook.com/groups/1395989347382187/

 

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02