Форум "Селото като културно звено"

23-25 октомври 2015

с. Долен, Сатовча, Благоевградска област

Имаме удоволствието да ви съобщим, че тазгодишното издание на Форум „Селото като културно звено”
ще се проведе от 23 до 25 октомври 2015.
И тази година организатор на форума е
Сдружение „Артерия”, а домакини Веселин Митев, Мария Койчева и Рада Веселинова Митева в с.Долен, община Сатовча
Каква е идеята?
- да среща ежегодно хора и организации, които са избрали селото като място за живот и развитие на културна дейност, за обмен на информация, споделяне на добри практики чрез неформално общуване;
Каква е целта?

- да се обменя информация и да се покажат многото възможности за развитие на дейности в областта на изкуството и културата, социалната интеграция, екологията, традиционното строителство с естествени материали, образованието, алтернативния туризъм и алтернативното земеделие в селата и малките населени места;
- да изгради мрежа от свободни артисти , неправителствени организации и хора работещи в областта на културата и изкуството за взаимопомощ и обмен на идеи;
- да възпитава и вдъхновява чрез споделяне на добри практики ;
- да работи с деца и младежи за стимулиране на доброволчество и надграждане на навици и интерес за запазване на традиционната местна култура чрез съвременни изразни средства, да се изгради нова, трайна , адекватна на времето културна среда;

*Селата в България притежават много голям потенциал – почти всички от тях разполагат със сгради на стари читалища, училища и кино салони, които могат да се използват. Съчетано с чистотата на природата, спокойствието и гостоприемството на жителите, селата се превръщат в изключително благоприятна среда за реализиране на креативни идеи и дейности.
Кога се зароди идеята?
Форум „Селото като културно звено” се проведе за първи път през 2012 година, по идея на Ангелина Рангелова, като част от културни събития „Локация -Център” в габровска област. За място на срещата беше използвана красива и запазена зала в кметството на село Царева ливада. През следващите две години домакин ни беше Кирил Станков, режисьор живеещ в с. Ганчовец, община Дряново, област Габрово.
Какво ще предложим на това издание?
Основната цел както писахме по- горе ще бъде изграждане на мрежа между всички артисти, организации и хора от културната сфера, които се убедени в полезността и ползата от създаването на трайни връзки помежду ни с цел взаимопомощ, обмен на информация, практически занимания и ежегодни срещи за споделяне на добри практики.
Презентацията на идеята ще бъде част от форума.
Каква е програмата в общи линии?
В алтернативна обстановка, къщата на Веселин Митев и Мария Койчева в с. Долен ще се проведат презентациите и дискусиите. Ще осигурим музика и питиета за добро настроение. За къмпингуващите при добро време ще е отворен лагера, a за всички останали ще се предложи настаняване в къщите за гости в с. Долен за една или две вечери според желанията. Ще предложим и храна приготвена от хора в селото с чисти, екологични продукти от домашните стопанства и градини.
Предстоят и още приятни изненади!
Какво предлагаме на желаещите да презентират своята дейност?
На разположение ще са:
- Мултимедиен проектор
- Лаптоп
- Сцена
- Микрофон
- Организация

Кой може да вземе участие и да представи своята дейност във форума?
Поканата е отворена към личности, свободни артисти и неправителствени организации, които развиват успешна културна дейност в селските региони, да споделят опита си и добри практики от управлението на проекти по места .
Кой е добре дошъл на форума?
Поканата е отворена за всеки който е формирал идея за културна дейност в селски район, собственици на къщи за гости и еко-ферми, еколози, културни работници, организатори на детски лагери, зелени училища, както и всеки който проявява интерес към темата.
Дискусията ще бъде отворена и който желае може да участва в обсъждането или да даде препоръка към участниците или към организаторите на форума.
Такса :
29 лв. на човек.
Куверт за музикална вечер – на шапка, кой колкото, от сърце
*Таксата ще се използва за покриване на разходите по организацията!
* Храната и нощувката ще се заплаща на място според предпочитанията.
*Програмата както и подробна информация за настаняване и хранене ще бъде обявена след обработка на формулярите .

за връзка с нас :
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.,
на страниците ни във фейсбук:
Локация-България, Сдружение Артерия,Association Сдружение АРТерия / ARTarea Association
Координатори на проекта:
0898 298 045 Мария
0876 560908 Ива

 


You have no rights to post comments


Популярни

Долмени

Долмени

Долмени

Анкета
Ще присъствате ли на курса
Ще присъствате ли на курса
Избери поне един отговор!

Календар 1

Април 2024
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Календар 2

Shambhala-2014-3

Vivamus-2

Inti-2

Rhythm-Space-2

Shambhala-Esoteric-Centre-2

Hatori-store3

Mystic-Traveller02